Tüp bebek tedavisi hangi aşamalardan oluşmaktadır?
Tüp bebek yöntemi her hastaya özel olarak planlanır ve kişiye özel tüp bebek tedavisi tercih edilir. Çiftlerin sorunlarına göre ilaç tedavileri ortlama 10 gün sürer daha sonra yumurta olgunlaştırma iğnesi yapılır ve 36 saat sonra anestezi altında yumurtalar toplanır. Hastalarımız 2 saat sonra şifa ile taburcu edilir. Toplanan yumurta sayısına ve ek hastalıklara göre eğer taze transfer yapılacaksa 3. Veya 5. Gün embriyosu tercih edilir. Eğer embriyolar dondurulacaksa 1 ay sonra rahim dokusu hazırlanıp hasta transfere çağırılır. Kısacası tüp bebek tedavisi embriyo dondurma gerekmiyorsa 2 hafta sürer. Eğer embriyo dondurma gerekiyorsa 1 ay sonra rahim hazırlama süreci dahil edilirse 2,5 ay sürer.
Yumurta nasıl toplanır ? Ağrılı bir işlem midir?
Vajinal ultrasonla anestezi altında iğne ile yumurtalar toplanır. Ağrılı bir işlem değildir, hastalarımız genellikle 2 saat sonra şifa ile taburcu edilir. Yumurta dondurmak için bize başvuran bekar hastalarımızın hassasiyeti gözetilerek kliniğimize özel karından yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Embriyolar rahim içine nasıl yerleştirilir?
Embriyo transferi basit ve ağrısız bir işlemdir. İnce bir plastik kateter yardımıyla karından ultrasın eşliğinde rahim içerisine yerleştirilir.
Embriyo transferi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Özellikle ilk gün 2 saatten uzun yolculuk yapılmaması, çok fazla fiziksel aktivite kısıtlanmaması ancak ağır iş yapılmaması tavsiye edilmektedir. İlişki yasağı önerilmektedir. Transfer sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise stresten uzak durmak ve ilaçlarımızı düzenli kullanmaktır. Beslenme olarak da Akdeniz usülü beslenme önerilmektedir.
Embryo oluşumu laboratuvar şartlarında yumurta ile spermin döllenmesi ile başlar daha sonra anne rahmini taklit eden özel ortamlarda saklanır. Günlük kontrolleri yapılır ve gebelik getiren embryo olan 5. Gün embryosuna gidilir.