Dünyanın pek çok ülkesinde referans olarak kabul edilen Memorial Tüp Bebek hizmetleri, etik ve kalite standartları Memorial ile örtüşen ‘’Kayseri Tüp Bebek Merkezi’’nin Memorial bünyesine katılması ile Kayseri’ye taşınmıştır.
İç Anadolu Bölgesi’nde, mimarisi ile tek bağımsız merkez olma özelliğine sahip olan Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi, yardımcı üreme teknikleri alanındaki tüm tedaviler için tasarlanmıştır. Geniş iç hacme sahip gelişmiş laboratuvarı, modern ameliyathanesi, androloji, embriyoloji, embriyo dondurma laboratuvarı ve hastalar için tasarlanmış 10 hasta kapasiteli yatağı bulunaktadır. Merkez, sahip olduğu yüksek deneyim ve dünya standartlarındaki teknolojiyle yalnızca İç Anadolu Bölgesi’ne değil; Kayseri’nin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurtdışından gelen hastalara da hizmet vermeyi amaçlamaktadır.
Tüp bebekte son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeler, daha önce çocuk sahibi olmanın mümkün olmadığı düşünülen çiftlerde tedavi imkanı sağlamaktadır. Her geçen gün yeni gelişen teknik ve yöntemlerle pek çok hasta, sağlıklı bir gebelik sürecinin ardından çocuk sahibi olmaktadır. Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi, teknik altyapısı ve ileri tanı tedavi yöntemleri ile dünya standartlarında bir donanıma sahiptir. Merkezde; kadın ve erkekte çocuk sahibi olmayı engelleyici faktörler ayrıntılı bir şekilde incelenerek, kısırlık tedavisinde en ileri teknikler kullanılmaktadır. Bu tekniklerin kullanımı ve geliştirilen tedavi yöntemleri sonucu ortaya çıkan sonuçlar, dünyanın en önemli merkezlerindeki oranları yakalamış durumdadır.
Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’nde; mikroenjeksiyon, Lazer hatching yuvalama, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları ve düşüklerde başarının artırılmasına yönelik uygulamalar, yumurta ve embriyo dondurma işlemleri, mikroskobik büyütme altında mikro cerrahi ile testislerden sperm elde etme, preimplantasyon genetik tanı ve tarama, 5. gün transferi, endometrial co-culture, ilaçsız tüp bebek tedavisi, kanser tedavisi öncesi kadın ve erkekte fertilitenin korunması, aşılama ve yumurtlama tedavileri gerçekleştirilmektedir. Endoskopik üreme cerrahisinde laparoskopik ve histeroskopik işlemlerin gerçekleştirildiği merkezde; ileri tanı ve tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır.
Spermlerin seçimi için IMSI uygulanması: Spermin özel bir mikroskop altında seçilip yumurtanın içine enjekte edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Normalde mikroenjeksiyon için kullanılan mikroskoplar spermi 400 kat büyütebilmektedir. Ancak IMSI tekniği ile spermler 6600 kat büyütülebilmektedir. Bu şekilde spermin yapısı daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilmektedir.
Laboratuvar koşullarında embriyoların izlenmesi: Embriyolar, laboratuvar ortamında embriyo izleme sistemi(embriyoskop) ile takip edilmektedir. Bu şekilde, laboratuvar şartlarında daha önce fark edilemeyen birçok gelişimsel problemlerin tespit edilmesi mümkün olmaktadır. En iyi gelişim gösteren embriyonun seçilmesi gebelik oranını artırmakta ve az sayıda embriyo transferi ile çoğul gebelik oranları azaltılmaktadır.
Embriyoların genetik yapılarının incelenmesi: Embriyoların genetik yapılarına dair incelemelerle kromozom yapıları normal ve sağlıklı olanların seçilmesi sağlanmaktadır. Rahimde tutunma şansı en yüksek olan embriyolar, iyi gelişmiş ve sağlıklı kromozom yapısına sahip olan embriyolardır. Bu yöntemle 39 yaş ve üzeri tüp bebek tedavisi uygulanan kadın hastalarda, düşük riskini azaltmakta ve Down Sendromu gibi hastalıkların varlığı önceden belirlenmektedir. Daha önce doğumsal anomalisi olan bebek dünyaya getirmiş veya tekrarlayan düşük sorunu yaşamış kadın hastalarda, risklerin önceden tespit edilmesini sağlayan önemli bir uygulamadır.